اندیشنامه شماره 22 |ظرفیت های اقتصاد خورشیدی در استان یزد

 دانلود اندیشنامه ها
 
 
 240
1.01 MB

معمولا اقتصادها بر بستر ظرفیت ها و مزیت های نسبی هر منطقه شکل میگیرند. بارزترین این نوع اقتصاد ها را میتوان در اقتصادهای دریایی، اقتصاد های نفتی، اقتصاد های معدنی و ... مشاهده نمود . هریک از این اقتصادها با توجه به منابع اولیه مورد نیاز  و مولفه اصلی خود، موجبات شکل گیری فعالیت های مختلف حول آن موضوع را فراهم و رونق بخشیده اند.  البته ذکر این نکته ضروری است که اقتصادهای مختلف معمولا در تعامل با هم بوده و به شکل های مختلف در تعامل  با هم  هستند.

خورشید نزدیکترین ستاره به زمین و  نامی آشنا و همراهی دوست داشتنی از بدو حیات بشری و در طول زندگی هر انسان در این کره خاکی است.

در تعامل فی مابین زمین با خورشید است که شب و روز،  این دو آیت الهی و رخداد بزرگ و پر تکرار، با همه زیبایی هایشان برایمان شکل میگیرد و هم تغییرات فصول با ماهیت های متفاوت در گردش به دور او در یکسال برایمان پدیدار میشود.

خورشید   به وقت طلوع از شهر سراوان در استان سیستان و بلوچستان ، ایران عزیز را لمس میکند  و با عبور از پهنه این سرزمین مادری،  در تپه های چالدران با او در وقت غروب وداع میکند. آمدنش برایمان روز روشن و شروع یک فعالیت مجدد و حیاتی نو به شمار می آید و غروبش پایان روز و شبی آرام برای آسایش و آرامش و فرصتی برای نگاه به افق های بالای سر و آسمانها و عالم بالاست و یک دور چرخش به دور او برای ما ایرانیان جشن نوروز و شروع یک سال جدید را نوید بخش است.

با پیشرفت دانش بشری ، دیگر  خورشید صرفا  یک چراغ برای روشنایی و یا منبع گرما بخش نیست . عظمت و ابعاد علمی این ستاره حیات بخش هر روز بیش از گذشته مشخص میشود به گونه ای که میتوان ادبیات جدیدی در اقتصاد با عنوان "اقتصاد خورشیدی" را مطرح ساخت.

 وسعت فواید حاصله از خورشید در زندگی ما بسیار گسترده است و هر یک از ما در فعالیت های روزمره به تناسب ذاتی آن فعالیت حتما نیازمند خورشید هستیم اما در این محتوا قصد داریم نگاه متفاوت و جامع به او داشته باشیم.

در چارچوب اقتصاد خورشیدی به دنبال آن هستیم که در سرزمین کهن و شهر تاریخی و جهانی یزد،  با مبنا قرار دادن خورشید در گستره فعالیت های نوظهور،  پایه گذار فکری و ادبیات جدیدی از اقتصاد باشیم که خورشید به عنوان  منبع پاک و پایدار برای فعالیت هایی باشد که قرار است مبتنی بر دانش و اصل مزیت های نسبی و البته سازگار با طبیعت  در این سرزمین تعریف شوند.

به شکرانه این نعمت الهی ، اندیشکده صفای یزد در پنجاه و هفتمین نشست تخصصی خود که در آبان ماه 1401 در یزد برگزار شد  با حضور اعضا و دعوت از صاحب نظران، اساتید و اندیشمندان، اولین گفتمان اقتصاد خورشیدی در استان  را پایه گذاری کرد . بدینوسیله اندیشنامه شماره 22  که منتج از مباحث مطرح شده در این نشست  و نیز دیدگاههای ارسالی توسط سایر صاحب نظران میباشد در اختیار علاقمندان و اندیشمندان  گرامی قرار  میگیرد.  البته باور دارم که رویکرد توجه به خورشید و اقتصاد خورشیدی ، تمدن جدیدی را برای بشریت در سایه معنویت بازسازی خواهد کرد.

 

جهت دریافت محتوای کامل اندیشنامه با شماره 09132528299 تماس حاصل فرمائید